Nieuws

Nieuwe D66-wethouder Wageningen

Maud Hulshof (D66) is de beoogd wethouder Financiën van Wageningen.
D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij. © Sanne van Westeneng
WAGENINGEN - D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij.
Hulshof, bedrijfskundige van huis uit, is de beoogde opvolger van Dennis Gudden. Hij is op dit moment wethouder voor Economie, Groen en Financiën, maar vertrekt vanwege het werk van zijn vrouw drie maanden naar Nieuw-Zeeland. 

9 december

Op 9 december stemt de gemeenteraad over het aanstellen van Hulshof. Bij een positief besluit start ze de dag erna als wethouder. Hulshof wil oog hebben voor wat mensen, bedrijven en organisaties nodig hebben. 'Minder regels, meer vertrouwen en meer maatwerk', stelt ze. 
Haar fractievoorzitterschap wordt tijdelijk overgenomen door Jan-Willem Lammers. Wie de definitieve D66-fractievoorzitter in Wageningen wordt, gaat de fractie nog bepalen.

Twee wissels

Er zijn dit jaar twee wisselingen in het vijfkoppige gemeentebestuur van Wageningen. Begin deze maand werd Arie Willem Bijl, oud-PvdA-wethouder in Almere, al voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Anne Janssen. Zij gaat binnenkort met zwangerschapsverlof.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.