Nieuws

15-jarig meisje betast tijdens Bijbelstudie; 22-jarige krijgt taakstraf

Een 22-jarige man uit Elburg betastte een 15-jarig meisje toen zij bij hem kwam voor een Bijbelstudie. Hij zoende haar en betastte haar borsten. Dat is volgens de Rechtbank Gelderland bewezen.Die veroordeelde de Elburger maandag tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. © Pexels
ELBURG - Een 22-jarige man uit Elburg betastte een 15-jarig meisje toen zij bij hem kwam voor een Bijbelstudie. Hij zoende haar en betastte haar borsten. Dat is volgens de Rechtbank Gelderland bewezen.Die veroordeelde de Elburger maandag tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.
Het meisje zat bij de man op zijn slaapkamer. Toen hij haar borsten betastte wilde het meisje weg, maar de 22-jarige Elburger liet haar niet gaan.
De rechtbank wil dat de man behandeld wordt en legde ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op die moet dienen als een stok achter de deur. De man mag geen contact meer hebben met het meisje. Hij moet contact met kinderen ook vermijden.

Nog een meisje betast?

Volgens de rechtbank was er ook nog een verdenking rondom een ander meisje. Dat slachtoffer legde alleen geen officiële verklaring af. Zo konden er geen vragen worden gesteld over wat zij wel tegen de politie vertelde en kwam er verder geen bewijs op tafel over die kwestie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!