Nieuws

1,7 miljoen mensen zien Sint aankomen in Apeldoorn

Cameraploegen filmen de Sint.
De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn is zaterdag bekeken door ruim 1,7 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek, die zondagochtend zijn gepubliceerd. © ANP
APELDOORN - De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn is zaterdag bekeken door ruim 1,7 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek, die zondagochtend zijn gepubliceerd.
Met dat aantal kijkers behoort de speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3 tot de drie best bekeken tv-programma's van zaterdag. Alleen de wedstrijd van het Nederlands elftal (2,6 miljoen kijkers) en het journaal van de NOS (1,9 miljoen kijkers) deden het beter.
Voorafgaand hoopte Apeldoorn op zo'n 2,5 miljoen kijkers. Het evenement heeft zo'n 600.000 euro gekost. De gemeente haalde de intocht met veel enthousiasme binnen en wilde laten zien een echte gezinsstad te zijn.

Drukte en primeurs

De intocht had twee primeurs: Sint kwam voor het eerst niet aan op een stoomboot, maar met een stoomtrein. En voor het eerst werd hij niet begeleid door Zwarte Pieten, maar door roetveegpieten.
Sinterklaas arriveerde even na 12.30 uur op het Stationsplein. Even na enen was Apeldoorn 'vol'. Beveiligers hielden bezoekers in het centrum van Apeldoorn tegen. Niemand mocht nog op de route en dat zorgde voor teleurgestelde reacties.
Daarbij kwam dat Sinterklaas op hoge snelheid door de stad reed in een koets.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!