Nieuws

Gewonden na brand op woonboot, buurman redt bewoner

Twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een brand op een woonboot in Arnhem. Een buurman merkte de brand op en wist de bewoner te redden. De mannen raakten bij de brand gewond. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een brand op een woonboot in Arnhem. Een buurman merkte de brand op en wist de bewoner te redden. De mannen raakten bij de brand gewond.
De buurman zag vanaf een naastgelegen schip hoe er rond 05.20 uur brand uitbrak op een ander schip langs de Nieuwe Havenweg. Hij bedacht zich geen moment en startte een reddingspoging. Daarbij maakte hij de bewoner van de woonboot wakker.
Bij deze reddingspoging is deze buurman lichtgewond geraakt en met een taxi naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gebracht. De bewoner is later door de brandweer met een hoogwerker van zijn schip gehaald en met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
tekst gaat verder na de video:
Buurman redt bewoner van brandende woonboot

Rookontwikkeling

De brandweer rukte met onder meer twee blusboten uit. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. Na een uur was de brand onder controle..
Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan door een speciaal team van de brandweer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!