Nieuws

Tientallen actievoerders Kick Out Zwarte Piet in Nijmegen

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet hebben zich zaterdagmiddag verzameld in Nijmegen. Het gaat om een groep van ongeveer honderd personen. Sinterklaas komt in de middag aan in de stad. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet hebben zich zaterdagmiddag verzameld in Nijmegen. Het gaat om een groep van ongeveer honderd personen. Sinterklaas komt in de middag aan in de stad.
Kick Out Zwarte Piet voert al jaren actie tegen het volgens hen discriminerende uiterlijk van Zwarte Piet. Ze demonstreren zaterdag in Nijmegen omdat ze vinden dat de Pieten van de Nijmeegse Sint niet voldoende zijn aangepast.
In Apeldoorn demonstreren ze bijvoorbeeld niet. Daar is de goedheiligman zaterdag aangekomen met uitsluitend roetveegpieten. Die keuze zorgde weer voor tegendemonstraties van onder meer Pegida. Meerdere actievoerders werden opgepakt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!