Nieuws

Zevenheuvelenloop krijgt een nieuwe winnaar

NIJMEGEN - De Zevenheuvelenloop krijgt zondag sowieso een nieuwe winnaar. Titelverdediger Joshua Cheptegui is niet van de partij.
De atleet uit Oeganda, die de laatste vier edities op zijn naam schreef en vorig jaar zelfs een wereldrecord liep, is in voorbereiding op een recordpoging in Valencia over twee weken. Het zou nu wel eens een strijd kunnen worden tussen drie andere Afrikaanse lopers: Edwin Kiptoo uit Kenia heeft de snelste tijd staan op 15 kilometer, Mule Wasihun uit Ethiopië was in 2015 al eens tweede bij de Zevenheuvelenloop en de Oegandees Stephen Kissa won vorig jaar de Montferland Run, ook over 15 kilometer.
Edwin Kiptoo (links) en Mule Wasihun
Bij de Gelderse deelnemers lijken drie Arnhemmers de hoogste ogen te kunnen gooien, al is top tien waarschijnlijk niet eens reëel voor Frank Futselaar (winnaar van de Bridge to Bridge loop), Joeri Wolf en Bart van Nunen.
Bij de vrouwen zou Susan Krumins (foto) na een eerste plaats in 2016 en een derde plaats vorig jaar haar derde podiumplek kunnen pakken in haar eigen stad. Letensebet Gidey uit Ethiopië wil het wereldrecord aanvallen en de Keniaanse Evaline Chirchir geldt ook als favoriet. Zij werd vorig jaar tweede, net voor Krumins.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!