Nieuws

Actiegroepen starten campagne voor biomassavrije energieleveranciers

Het 'biomassavrije energieadvies' van de actiegroepen Afbeelding: Nieuw Arnhems Peil
De Arnhemse actiegroep Nieuw Arnhems Peil start met een landelijke overstapcampagne naar energieleveranciers die geen biomassa gebruiken. 'Zodat leveranciers snappen dat ze moeten stoppen met het gebruik van biomassa, omdat ze anders klanten verliezen', zegt Marloes Spaander.
ARNHEM - De Arnhemse actiegroep Nieuw Arnhems Peil start met een landelijke overstapcampagne naar energieleveranciers die geen biomassa gebruiken. 'Zodat leveranciers snappen dat ze moeten stoppen met het gebruik van biomassa, omdat ze anders klanten verliezen', zegt Marloes Spaander.
door Huibert Veth
Ook wil Spaander dat mensen beseffen dat ze zelf het heft in handen hebben. 'Door jouw geld naar een echt groene leverancier zonder biomassa te laten gaan.' Daarmee maak je het aandeel groene stroom volgens haar groter. 'Want deze leveranciers stoppen het geld weer in het uitbreiden van hun groene stroom.'

Consumentenbond

De actievoerders onderzochten zelf welke energieleveranciers biomassa gebruiken. Zij keken daarbij alleen naar leveranciers met de beste scores van de Consumentenbond. De overige waren volgens hen sowieso niet biomassavrij.
De groepen zijn tegen het gebruik van houtgestookte biomassa, omdat deze volgens hen zeer vervuilend is en bovendien ten koste zou gaan van bomen.

'Publiekelijk verantwoordelijk stellen'

De campagne wordt gestart via de social media-kanalen van in totaal 25 actiegroepen. 'En wij zullen er bovenop zitten dat de leveranciers niet toch biomassa gaan gebruiken', vervolgt Spaander. 'Wanneer dat wel gebeurt dan hebben wij de namen van de CEO's, en zullen wij hen publiekelijk verantwoordelijk stellen.'
Bekijk hier de video die de actiegroepen gebruiken voor hun campagne:
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!