De Belofte

Gemeenteraad Ede: 'Zo snel mogelijk groene bushokjes'

Honderden bushokjes in Utrecht hebben al groen sedum op het dak.
Het duurt nog wel een tijd, maar Ede krijgt groene bushokjes. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Het zal alleen nog jaren duren voor het zover is: de daken van de huidige bushokjes zijn namelijk niet geschikt voor begroeiing. © ANP
EDE - Het duurt nog wel een tijd, maar Ede krijgt groene bushokjes. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Het zal alleen nog jaren duren voor het zover is: de daken van de huidige bushokjes zijn namelijk niet geschikt voor begroeiing.
Het voorstel kwam donderdag van de SGP. Volgens de partij is een vergroening van bushokjes 'een kleine, maar mooie stap' om de biodiversiteit te versterken. De beplanting zou zoveel mogelijk gecombineerd moeten worden met zonnepanelen op de daken van bushokjes.
Bijna alle partijen stemden voor het plan. Alleen VVD Ede en BurgerBelangen waren tegen. 

Niet sterk genoeg

Dat het nog even duurt voor de daken van de bushokjes groen worden, komt volgens wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks) doordat de hokjes niet sterk genoeg zijn voor beplanting. Ze worden voorlopig ook nog niet vervangen, want de hokjes zijn nog niet eens op de helft van hun levensduur.
Andere steden, waaronder Utrecht en Wageningen, hebben nu al groene daken op bushokjes.  

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.