Nieuws

Bijzonder! Een kerkdienst verscholen in de bossen

Een bijzonder fenomeen op de Veluwe zijn de trekkersdiensten, in de bossen van Staverden. Deze openlucht kerkdiensten werden na de oorlog, met de komst van meer toeristen, steeds populairder. © Omroep Gelderland
ERMELO - Een bijzonder fenomeen op de Veluwe zijn de trekkersdiensten, in de bossen van Staverden. Deze openlucht kerkdiensten werden na de oorlog, met de komst van meer toeristen, steeds populairder.
Het idee is om de vakantieganger op een laagdrempelige manier met de kerk kennis te laten maken, wordt uitgelegd in het Omroep Gelderland-programma Onze Veluwe. Tien zondagen per jaar, in de vakantieweken, worden de diensten georganiseerd. Ze worden bezocht door honderden mensen, en dat neemt elk jaar toe. 
'De trekkerskerk is een kerdienst die wordt georganiseerd voor mensen overval vandaan. Vanuit de omgeving, en ook voor toeristen. Het is laagdrempelig en er is veel muziek. Iedereen is hier welkom', legt Bea Schuur-Brouwers, van de stichting Trekkersdiensten Staverden, uit. 
Bijzonder! Een kerkdienst verscholen in de bossen - Onze Veluwe
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!