Nieuws

Elektrische auto's? Nee, zeewier is de toekomst

Zeewier.
Vergeet de elektrische auto maar. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om een auto 80 kilometer lang te laten rijden op brandstof uit zeewier. Een project dat mede door de Wageningen Universiteit tot stand is gekomen. © ANP
WAGENINGEN - Vergeet de elektrische auto maar. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om een auto 80 kilometer lang te laten rijden op brandstof uit zeewier. Een project dat mede door de Wageningen Universiteit tot stand is gekomen.
De Universiteit Wageningen wist bewerkt zeewier om te toveren tot biobutanol, een soort brandstof. In het afgelopen jaar is er zo'n 8 kilo biobutanol uit zeewier geproduceerd, maar ook 10 kilo bio-ethanol. Daarmee kon de auto zo'n 80 kilometer rijden.
Uit het onderzoek bleek dat de zeewier-brandstoffen hetzelfde werken als de reguliere brandstoffen als het gaat om gebruik en uitstoot. Onderzoeksbureau TNO zegt dat nu is aangetoond dat brandstof maken uit zeewier technisch haalbaar is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!