Nieuws

Provincie wil streep door verhuurdersheffing

De provincie Gelderland wil gaan lobbyen om de verhuurdersheffing af te schaffen. Dat is een heffing waardoor woningcorporaties tientallen miljoenen aan het Rijk afdragen. © ANP
De provincie Gelderland wil gaan lobbyen om de verhuurdersheffing af te schaffen. Dat is een heffing waardoor woningcorporaties tientallen miljoenen aan het Rijk afdragen.
door Gerwin Peelen
Volgens PvdA, CDA, SP, Forum voor Democratie, 50Plus, Partij voor de Dieren en de SGP wordt dat geld vooral besteed in de Randstad. Door het afdragen van het geld - zo'n twee maanden huur per woning - kunnen de corporaties minder geld besteden. Het college vond de motie te ver gaan, maar een meerderheid van de Staten stemden voor de motie. 
De motie werd aangenomen tijdens de bespreking van de begroting van 2020. Een meerderheid van de Staten ging akkoord met de begroting. 

Klompenpaden

Ook komt er in 2020 geld voor klompenpaden. De provincie maakte in 2019 eenmaal geld vrij voor de paden, maar een meerderheid van de Staten steunde de motie van het CDA om dit ook het komend jaar weer te doen. Daarnaast moet er ook de komende jaren geld komen om de paden te onderhouden.
Bovendien moet er een Gelderse tech-visie komen. In die visie uit de koker van de VVD moet duidelijk worden wat de kansen en de mogelijkheden van innovatieve technologieën zijn.
In totaal werden er tijdens het begrotingsdebat 17 moties ingediend, tien moties haalden het.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!