Nieuws

Rigoureuze bomenkap A28 voorlopig van de baan

De rigoureuze bomenkap langs de A28 gaat voorlopig niet door. Rijkswaterstaat mag alleen kappen op het gebied tussen Harderwijk en Oldebroek waar het bevoegd is. © A28 - Omroep Gelderland
OLDEBROEK - De rigoureuze bomenkap langs de A28 gaat voorlopig niet door. Rijkswaterstaat mag alleen kappen op het gebied tussen Harderwijk en Oldebroek waar het bevoegd is.
door Gerwin Peelen
En dat is niet de strook van 80 meter die Rijkswaterstaat wilde, maar slechts 13 meter. Dat is de zogenoemde obstakelvrije zone. 
Onlangs stelde Rijkswaterstaat de kap langs de weg al uit omdat onduidelijk was wie er bevoegd was. Nu blijkt dat voor de kap buiten die dertien meter toestemming van de provincie nodig is. Dat geldt ook voor een deel van de middenberm.
Op de A28 staan op verschillende delen ook bomen in de middenberm en ook daar mag Rijkswaterstaat beperkt kappen (alleen op het deel twee meter van de vangrail). 

'Mooi dat we dit hebben bereikt'

Hans van Ark van het CDA zette zich in om de kap van 80 meter van de baan te krijgen. 'Mooi dat die nu van die baan is en dat we dit nu hebben kunnen bereiken.' Ook roemt Van Ark de samenwerking. 
Luister hier naar een gesprek met Hans van Ark:
Rijkswaterstaat moet nu een procedure opstarten om een vergunning te krijgen voor de overige 67 meter, de vraag is of de provincie die afgeeft. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!