Nieuws

Bedreigd fruitbedrijf doet alles aan beveiligen personeel

De bedreigde familie De Groot doet alles aan de beveiliging van het personeel van hun fruitbedrijf in Hedel. Dat zegt de advocaat van het bedrijf tegen Omroep Gelderland. © Bart Meesters
HEDEL - De bedreigde familie De Groot doet alles aan de beveiliging van het personeel van hun fruitbedrijf in Hedel. Dat zegt de advocaat van het bedrijf tegen Omroep Gelderland.
door Ton Arbouw
Het bedrijf had meerdere keren te maken met cocaïne die verstopt zat in ladingen groenten en fruit. Toen hiervan aangifte werd gedaan werd de familie, maar via hen ook het personeel, ernstig bedreigd.

Fout van justitie verergerde de situatie

Door een fout van justitie kwam een lijst met personeelsgegevens in het strafdossier terecht en zo ook bij twee verdachten die vast zitten in verband met deze zaak.
Volgens de advocaat van het fruitbedrijf heeft één van de verdachten de personeelsgegevens niet teruggegeven toen de fout door justitie werd ontdekt. Dat is volgens hem geen rechtstreeks bewijs dat deze verdachte bij de zaak betrokken is.

Bedrijf en justitie druk met beveiliging medewerkers

In de lopende strafzaak tegen de twee vastzittende verdachten werd al duidelijk dat niet alleen de familie De Groot werd bedreigd, maar ook het personeel. Het bedrijf werd verantwoordelijk gehouden voor het verlies van hun 'handel'. Er werd zelfs een bericht gestuurd dat de daders al een specifiek personeelslid hadden uitgezocht en extreem geweld zouden gebruiken.
Het bedrijf in Hedel heeft een gerenommeerd beveiligingsbedrijf ingehuurd en er zijn ook afspraken met politie en justitie over extra veiligheidsmaatregelen. Twee dagen geleden is er een voorlichtingsbijeenkomst geweest voor het personeel. Hierbij was ook justitie vertegenwoordigd.
Volgens de advocaat van het fruitbedrijf doet justitie er nu alles aan om de medewerkers gerust te stellen. De rechtszaak tegen de twee verdachten wordt op 2 december voortgezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!