Nieuws

Railterminal Gelderland vertraagd door stikstof

Een impressie van de Railterminal. Afbeelding: provincie Gelderland
De aanleg van de Railterminal Gelderland bij Valburg is vertraagd. Een deel van de procedure moet opnieuw omdat er door de stikstofuitspraak een extra rapportage nodig is.
SLIJK-EWIJK - De aanleg van de Railterminal Gelderland bij Valburg is vertraagd. Een deel van de procedure moet opnieuw omdat er door de stikstofuitspraak een extra rapportage nodig is.
door Gerwin Peelen
Begin dit jaar werd het ontwerp inpassingsplan (een bestemmingsplan van de provincie) vastgesteld, maar dat moet nu opnieuw.
De terminal bij Valburg moet een overslagpunt gaan vormen van trein op vrachtwagen of andersom. Omwonenden zijn kritisch over de plannen; zij vrezen overlast.

Milieu Effect Rapportage

In het originele plan was geen Milieu Effect Rapportage nodig omdat de provincie stelde dat de stikstofuitstoot onder de drempelwaarde viel. Die drempelwaarde is door de stikstofuitspraak van de Raad van State weggevallen waardoor nu wel zo'n rapport nodig is.
Provinciale Staten zou zich begin volgend jaar buigen over het plan, maar dat wordt nu waarschijnlijk pas eind volgend jaar. De Railterminal zou in 2024 opengaan. Hoeveel vertraging het project precies oploopt, is niet bekend. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!