Nieuws

Veerboot Rheden blijft varen

De veerdienst tussen Rheden en Rhederlaag blijft behouden. Dat besloot de gemeenteraad dinsdagavond. Er wordt bekeken of er alsnog bespaard kan worden op de subsidie aan de veerboot. © Wikipedia
DE STEEG - De veerdienst tussen Rheden en Rhederlaag blijft behouden. Dat besloot de gemeenteraad dinsdagavond. Er wordt bekeken of er alsnog bespaard kan worden op de subsidie aan de veerboot.
door Huibert Veth
Het college had voorgesteld om 10.000 euro per jaar op de veerdienst te bezuinigen. Dat is bijna de helft van de gemeentelijke subsidie. Daarmee zou het risico bestaan dat de exploitant ermee stopt. En dat is niet de bedoeling, besloot de gemeenteraad unaniem.

Tariefverhoging

Het gemeentebestuur gaat wel met de ondernemer in gesprek over verlaging van de subsidie. 'Duurzaam behoud' is daarbij de insteek. 'Maar je kunt ook kijken naar tariefverhoging', stelt raadslid Henk van Valburg (PvdA). 'Ik vaar elk jaar over meerdere pontjes, en Rheden is één van de goedkoopste.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!