Nieuws

Afgebelde patiënten kunnen alsnog terecht bij GGNet

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis trekt extra geld uit voor klanten die al een afspraak hadden staan bij zorginstelling GGNet, maar onlangs werden afgebeld vanwege de afgekondigde patiëntenstop. Hierdoor kunnen zij - als er ruimte is - alsnog dit jaar terecht bij de zorginstelling. © Rawpixel
WARNSVELD - Zorgverzekeraar Zilveren Kruis trekt extra geld uit voor klanten die al een afspraak hadden staan bij zorginstelling GGNet, maar onlangs werden afgebeld vanwege de afgekondigde patiëntenstop. Hierdoor kunnen zij - als er ruimte is - alsnog dit jaar terecht bij de zorginstelling.
'We hebben goede afspraken gemaakt met GGNet', laat een woordvoerster van Zilveren Kruis weten. De zorginstelling kondigde op 21 oktober een patiëntenstop aan voor klanten van Zilveren Kruis en de daaraan verbonden verzekeraars. Hierdoor kunnen klanten die een behandeling willen starten, en aangewezen zijn op GGNet, daar pas volgend jaar terecht. 

Cliënten afgebeld voor intake

Door de patiëntenstop belde GGNet eind oktober ook een aantal mensen af, klanten van Zilveren Kruis die al een eerste intake hadden gepland. In eerste instantie leek het te gaan om 90 personen, maar de zorgverzekeraar stelt nu dat het gaat om een kleine zestig klanten. Deze groep heeft nu toch op korte termijn zicht op een behandeling, omdat de zorgverzekeraar met extra geld over de brug komt.
'Het gaat om klanten die lang hebben gewacht op een behandeling of mensen die eerder onder behandeling zijn geweest en nu een vervolgtraject in gaan', vertelt de woordvoerster. Gezien de lange wachtlijsten bij GGNet is het alleen de vraag of deze groep dit jaar nog wel aan de beurt komt. 'We gaan ervan uit dat nu wij extra betalen voor deze groep, zij nog dit jaar worden ingepland. Anders heeft het geen zin om extra geld te geven.'

Nieuwe aanbieder

Voor de overige dertig personen geldt dat zij nog geen afspraak bij GGNet hadden staan. 'Voor deze mensen gaan we een andere zorgaanbieder zoeken. Het gaat om mensen die nieuwe zorg nodig hebben en elders waarschijnlijk sneller aan de beurt komen dan bij GGNet', aldus de woordvoerster. 
Zie ook: