Nieuws

Minima Wageningen krijgen deze week Vitenscompensatie

Gemeente betaald Vitens compensatie deze week uit
Minima die bij de gemeente Wageningen bekend zijn, krijgen het bedrag dat Vitens aan precariorechten heeft doorberekend aan de inwoners van Wageningen, tussen woensdag 13 november en maandag 18 november automatisch gestort op hun rekening.
WAGENINGEN - Minima die bij de gemeente Wageningen bekend zijn, krijgen het bedrag dat Vitens aan precariorechten heeft doorberekend aan de inwoners van Wageningen, tussen woensdag 13 november en maandag 18 november automatisch gestort op hun rekening.
Dit jaar start Vitens met de doorrekening van een gemeentelijke belasting aan inwoners en bedrijven: de precariobelasting. Dit is de belasting van de gemeente op kabels en leidingen in gemeentegrond. In juli heeft de gemeenteraad besloten om inwoners met een minimum-inkomen hiervoor volledig te compenseren.
Minima die bij de gemeente Wageningen bekend zijn, krijgen het bedrag tussen woensdag 13 november en maandag 18 november automatisch gestort op hun rekening. Van maandag 18 november tot en met vrijdag 13 december organiseert de gemeente inloopmomenten. Deze zijn voor minima die op maandag 18 november nog geen compensatie hebben ontvangen, maar er wel voor in aanmerking willen komen. De inloopmoment zijn op het stadhuis, Markt 22. De compensatie kan dan direct worden aangevraagd:

Wie komt in aanmerking?

Inwoners met een inkomen tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm worden gecompenseerd. In onderstaande tabel kunt u zien welke inkomensnormen van toepassing zijn en of u in aanmerking komt voor compensatie. Inwoners die de compensatie al ontvangen hebben, kunnen deze niet nog een keer aanvragen. Inwoners die geen factuur van Vitens hebben ontvangen, worden niet gecompenseerd. Ook bedrijven en studenten met studiefinanciering of –lening worden niet gecompenseerd.