Nieuws

Waarom is de schietvereniging in de Achterhoek zo populair?

De tijd van verenigingen lijkt voor sommigen passé. Maar veel buurtschappen hebben vaak een harmonie- of een schietvereniging. Vooral in de Achterhoek zijn de schutters- en schietverenigingen nog actief. © Omroep Gelderland
AALTEN - De tijd van verenigingen lijkt voor sommigen passé. Maar veel buurtschappen hebben vaak een harmonie- of een schietvereniging. Vooral in de Achterhoek zijn de schutters- en schietverenigingen nog actief.
Onder meer in de buurtschap IJzerlo bij Aalten. Elke dinsdagavond komen ze bij elkaar in Dorpshuus IJzerlo. 'Ik denk dat het gaat om een stukje gezelligheid', zegt Han Seinhorst van De Grensschutters. 'Dit is het centrale punt van IJzerlo, niet alleen de schietvereniging komt hier, maar ook de zangclub en de bibliotheek zitten hier.'
Het dorpshuis is genomineerd voor Dorpshuis Van Het Jaar. Presentatrice Angelique Krüger ging op bezoek en nam zelf ook een wapen in handen.
Waarom is de schietvereniging in de Achterhoek zo populair? - Dorpshuis Van Het Jaar
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!