Nieuws

't Dorpshuus IJzerlo krijgt 21 (van de 25) punten van dorpshuisbeheerders

Verscholen in de Achterhoek, vlakbij Aalten, ligt de buurtschap IJzerlo. Klein, maar fijn én met een dorpshuis. Beheerders Peter Vaags en Anita Kraaijenbrink doen hun best om alles zo goed mogelijk te laten draaien. Met succes, want hun harde werd wordt beloond. © Omroep Gelderland
AALTEN - Verscholen in de Achterhoek, vlakbij Aalten, ligt de buurtschap IJzerlo. Klein, maar fijn én met een dorpshuis. Beheerders Peter Vaags en Anita Kraaijenbrink doen hun best om alles zo goed mogelijk te laten draaien. Met succes, want hun harde werd wordt beloond.
In het programma Dorpshuis Van Het Jaar van Omroep Gelderland gingen de dorpshuisbeheerders met hun kritische blik op bezoek bij dorpshuis 't Dorpshuus IJzerlo. Het dorpshuis kreeg in totaal 21 van de 25 punten toebedeeld. Een vakjury heeft ook een bezoek gebracht aan Arnhem, maar komt later met haar oordeel.
De tekst gaat verder onder de video.
't Dorpshuus IJzerlo krijgt 21 (van de 25) punten van dorpshuisbeheerders - Dorpshuis Van Het Jaar
De andere beheerders zijn erg tevreden. 'Gezellig, je voelde je welkom', zegt Ans Meijnders van buurthuis 't Huukske in Arnhem. 'Je hebt een beetje het idee dat je op vakantie bent', roemt Lotte van Ruissen van MFC de Steen in Heerewaarden. Wel zijn er wat minpuntjes, zoals de prijzen. Liesbeth Vos (Arnhem): 'Ik vond het best wel prijzig. Bijvoorbeeld zo'n bal mag wel een euro goedkoper. Zodat iedereen het kan kopen.'
Met 21 punten staat het dorpshuis van IJzerlo na de vierde aflevering op de eerste plek, gevolgd door Arnhem met 19 punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!