Nieuws

Gewapende overval op Coop in Nijmegen; politie jaagt op twee daders

De Coop-supermarkt aan de Symfoniestraat in Nijmegen is maandagochtend overvallen. De vermoedelijke daders zijn twee mannen met zwarte kleding. Een van hen had zijn gezicht deels bedekt met een zwart/witte doek. Wie denkt hen te zien, wordt verzocht direct 112 te bellen. 'Onderneem zelf geen actie.' © Davy Derksen / 112Nieuwsgroep
NIJMEGEN - De Coop-supermarkt aan de Symfoniestraat in Nijmegen is maandagochtend overvallen. De vermoedelijke daders zijn twee mannen met zwarte kleding. Een van hen had zijn gezicht deels bedekt met een zwart/witte doek. Wie denkt hen te zien, wordt verzocht direct 112 te bellen. 'Onderneem zelf geen actie.'
De overvallers kwamen rond 8.10 uur de supermarkt binnen. Volgens een getuige bedreigden ze een kassière met een vuurwapen. De politie bevestigt dit. Of ze geld hebben buitgemaakt, is niet bekend. De twee renden na de overval weg. In de omgeving is nog met een speurhond naar hen gezocht.
De tekst gaat verder onder de video.
Gewapende overval op Coop in Nijmegen; politie jaagt op twee daders
De supermarkt en een deel van de straat waren afgezet vanwege onderzoek. Agenten hielden een buurtonderzoek en ook werd Burgernet ingeschakeld.

Reeks overvallen

Eind vorig jaar werd de regio Nijmegen geplaagd door een reeks overvallen. Onder meer supermarkten waren het doelwit, zoals in Lent. Daar werden medewerkers van de Jan Linders door met messen en bijlen bewapende daders opgesloten in een koelcel.
In het onderzoek naar de serie overvallen hield de politie meerdere verdachten aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!