Nieuws

Ruim 1100 kilometer wandelen tegen pesten

Ze hebben er zo'n 1100 kilometer op zitten, Tim Saalbrink en Anouk Pool. Hun wandeltocht om aandacht te vragen voor psychische problemen en de gevolgen van pesten, eindigt deze maandag in Ermelo. Elke provincie hebben ze aangedaan. © Tim Saalbrink
ERMELO - Ze hebben er zo'n 1100 kilometer op zitten, Tim Saalbrink en Anouk Pool. Hun wandeltocht om aandacht te vragen voor psychische problemen en de gevolgen van pesten, eindigt deze maandag in Ermelo. Elke provincie hebben ze aangedaan.
Tim (37) en Anouk (23) zijn zelf gepest in hun jeugd en zijn daar erg onzeker van geworden.
De twee leerden elkaar kennen in een instelling in Ermelo waar ze van hun probleem probeerden af te komen. Ze besloten samen een wandeltocht tegen pesten te maken.

Taboe

Tim en Anouk stippelden een route uit van 1135 kilometer door alle twaalf provincies en iedere provinciehoofdstad. Iedere dag legden ze zo’n twintig tot dertig kilometer af, met om de zes dagen twee dagen rust. Ze begonnen in Ermelo en negen weken later finishen ze dus ook daar, bij de kliniek waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten.
Beiden besloten te gaan wandelen om te laten zien dat het niet eng is als mensen psychische problemen hebben. Volgens Tim rust er namelijk nog een taboe op.
'Dat mensen het vaak niet durven om er over te praten. Want wat vindt mijn buurman ervan? Over een gebroken been praten is heel normaal, maar praten over psychische problemen, dat is toch nog een beetje vreemd voor heel veel mensen. Op die manier ligt er toch nog een taboe op.'
Hun wandeltocht was te volgen via hun website.
Luister hier naar Tim Saalbrink op Radio Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!