Nieuws

Alarmfase 1 bij dolend Vitesse na derde nederlaag op rij

ARNHEM - Vitesse is tegen zijn derde nederlaag op rij aangelopen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Leonid Slutskiy hard onderuit tegen FC Groningen: 1-2.
Vitesse verloor twee weken geleden thuis van ADO Den Haag en blameerde zichzelf tegen FC Emmen. Het elftal moest dus met een antwoord komen, maar maakte voor rust een mentaal labiele indruk tegen het frisse FC Groningen.

Bedroevend

Voor rust kreeg het bedroevende Vitesse een lesje in effectiviteit. Groningen voetbalde ook simpelweg beter. Joel Asoro was de kwelgeest van het zwalkende gezelschap van trainer Slutskiy. Nadat keeper Remko Pasveer een schot van Kaj Sierhuis nog wist te keren, was hij na een klein kwartier kansloos op de rebound van de Zweed Asoro.
Na verliespartijen tegen ADO Den Haag en FC Emmen ging het ook mis tegen FC Groningen.
Vitesse is tegen zijn derde nederlaag op rij aangelopen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Leonid Slutskiy hard onderuit tegen FC Groningen: 1-2. © Wil Kuijpers

Linssen verwoestend

Vitesse was vooral via Bryan Linssen dichtbij een goal. De Limburger dwong Sergio Padt twee keer tot een uiterste redding. Zijn tweede poging spatte uiteen op de onderkant van de lat. Kort na die kans ging de bal er bij Groningen opnieuw wel in. Weer was het Asoro die scoorde na een uitstekende aanval (0-2). Groningen vond steeds de vrije man en speelde Vitesse regelmatig van het kastje naar de muur.

Knappe aansluitingstreffer

Aan het begin van de tweede helft bracht Slutskiy Tim Matavz voor Jay-Roy Grot. Vitesse toonde nu wel de beleving en passie en ging ook beter spelen. De knappe aansluitingstreffer van Linssen viel snel. De aanvaller profiteerde van een uitstekende uittrap van Remko Pasveer, kwam alleen voor de doelman tussen drie verdedigers in en rondde ijskoud en technisch knap af.
Remko Pasveer had een assist in huis op Bryan Linssen.
Vitesse joeg op de gelijkmaker in de rommelige tweede helft waarin Groningen het spel probeerde te vertragen. Eli Dasa kreeg de grootste kans, maar Padt keerde de inzet fabelachtig. Ook Dicko vond de uitblinkende doelman op zijn pad en Linssen schoot in blessuretijd nog eens rakelings naast.