Nieuws

'In Maastricht hebben ze een hele slechte Vierdaagse', zegt prins carnaval Nijmegen

11 over 11 op de 11e van de 11e. Het is een van de mooiste momenten van het jaar voor de echte carnavalsliefhebber. Dit exacte tijdstip is ieder jaar weer de officiële aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Ook in Knotsenburg. De rest van het jaar beter bekend als Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - 11 over 11 op de 11e van de 11e. Het is een van de mooiste momenten van het jaar voor de echte carnavalsliefhebber. Dit exacte tijdstip is ieder jaar weer de officiële aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Ook in Knotsenburg. De rest van het jaar beter bekend als Nijmegen.
Hoewel ze hier de nodige activiteiten al hebben gehad in het weekend, staan ze op deze maandagochtend ook stil bij de officiële opening. Er spelen dweilorkesten en traditiegetrouw wordt Mariken van Nimwegen aangekleed met een blauw hoedje.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
11.11 op 11-11 moet ook in Nijmegen een feest worden
Hans Hartelo is president van de carnavalsvereniging De Blauwe Schuit. 'Wij hopen dat 11.11 uur op 11 november traditie wordt in Nijmegen. Dit is het vierde jaar dat we dit doen en ik hoop dat er elk jaar meer mensen komen.'

Slechte Vierdaagse

Dat viel vandaag nog een beetje tegen, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Maastricht waar 18.000 mensen bijeen komen. 'Maar in Maastricht hebben ze weer een hele slechte Vierdaagse', zo stelt Mark de Eerste. Hij is dit seizoen prins carnaval van Nijmegen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!