Nieuws

Het Slingeland Ziekenhuis zesde in Top 100

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft een zesde plek weten te bemachtigen in De Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ziekenhuis in Doetinchem valt onder de streekziekenhuizen en behaalde tachtig punten. © REGIO8
DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft een zesde plek weten te bemachtigen in De Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ziekenhuis in Doetinchem valt onder de streekziekenhuizen en behaalde tachtig punten.
Dit jaar werd er bij de Top 100 onderscheid gemaakt tussen streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Voor de Top 100 wordt uit de openbare gegevens van ziekenhuizen een selectie gemaakt: een mix van veelvoorkomende ingrepen, bijvoorbeeld de uitkomst van operaties bij staar of een gebroken heup, maar ook heel specialistische behandelingen, zoals kankeroperaties of vaatchirurgie.
Het SKB Ziekenhuis in Winterswijk eindigde met 72.95 punten op een twintigste plek.
Vorig jaar werd het ziekenhuis in Doetinchem vijftiende en eindigde het SKB op een vierde plek. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem stonden dit jaar bovenaan. Het Algemeen Dagblad beoordeelde voor de zestiende keer de Nederlandse ziekenhuizen.