Nieuws

Officieel geen nachtvorst, maar toch krabben

IJsbloemen op de auto's en hier en daar worden ruiten gekrabd, maar bij de officiële weerstations is de temperatuur niet onder nul geweest, laat weervrouw Britta van Gendt van MeteoGroup in Wageningen weten. © Theo van Dalen
WAGENINGEN - IJsbloemen op de auto's en hier en daar worden ruiten gekrabd, maar bij de officiële weerstations is de temperatuur niet onder nul geweest, laat weervrouw Britta van Gendt van MeteoGroup in Wageningen weten.
'Als je bijvoorbeeld op een afgelegen plek zit of ergens waar weinig wind is, dan kan het lokaal echt wel onder nul komen, dus ik denk dat het hier en daar echt wel voorkomt. En dan moet je inderdaad krabben', aldus Van Gendt vanochtend in het ochtendprogramma van Nieke Hoitink. 
Beluister hier het radiogesprek. De tekst gaat verder onder het fragment:

'Rustig herfstweer'

'Het wordt vandaag uiteindelijk een fraaie dag, rustig herfstweer kan ik wel zeggen. We komen vanmiddag op 10 graden uit. Flink wat zon met wat wolkenvelden', vertelt de weervrouw. 'Een mooie mix van zon en bewolking en het blijft droog. Een prima herfstdag.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!