Nieuws

Optocht met carnaval in Arnhem gaat door

De nieuwe groep die in Arnhem de carnavalsoptocht verzorgt.
De carnavalsoptocht door Arnhem gaat volgend jaar door. Dat meldt een groep vrijwilligers die zich hebben verenigd in 'Vrienden van de Ernemse Optog'. De organiserende Stichting Carnavalsoptocht Regio Arnhem gooide in oktober de handdoek in de ring door een gebrek aan vrijwilligers. © Vrienden van de Ernemse Optog
ARNHEM - De carnavalsoptocht door Arnhem gaat volgend jaar door. Dat meldt een groep vrijwilligers die zich hebben verenigd in 'Vrienden van de Ernemse Optog'. De organiserende Stichting Carnavalsoptocht Regio Arnhem gooide in oktober de handdoek in de ring door een gebrek aan vrijwilligers.
De nieuwe organisatie heeft van de gemeente Arnhem toestemming gekregen voor de optocht.
Frits Roelofs, zelf al jaren actief in het Arnhemse carnavalsleven, is benoemd tot voorzitter. 'Met de goede basis die het oude bestuur voor ons heeft neergelegd, de prettige samenwerking met de gemeente en de hulp van nieuwe vrijwilligers gaan wij ons vol energie inzetten om van de carnavalsoptocht 2020 weer een mooi feest te maken', zegt Roelofs.
De nieuwe groep wil samenwerken met de carnavalsverenigingen in de regio, gaat Roelofs verder. 'Op deze manier willen we een stabiele organisatie bouwen die niet alleen dit jaar zorgt voor het behoud van de optocht, maar ook voor de vele jaren die volgen.'
De optocht is op 23 februari. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!