Nieuws

Vervanger wethouder Janssen in Wageningen voorgedragen

Gemeentehuis Wageningen.
De PvdA Wageningen heeft Arie-Willem Bijl voorgedragen als tijdelijke wethouder in Wageningen. Als de gemeenteraad instemt, gaat hij wethouder Anne Janssen vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. © Google Streetview
WAGENINGEN - De PvdA Wageningen heeft Arie-Willem Bijl voorgedragen als tijdelijke wethouder in Wageningen. Als de gemeenteraad instemt, gaat hij wethouder Anne Janssen vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.
Bijl is eerder wethouder geweest in Almere en werkt op dit moment als adviseur bij gebiedsontwikkelaar Over Morgen. Daarnaast is hij ook warmteregisseur in Amsterdam.
De PvdA'er zal zich als wethouder bezig gaan houden met wonen, ruimtelijke ordening en cultuur. Wethouder Peter de Haan neemt de warmtetransitie tijdelijk waar. 
De gemeenteraad neemt naar verwachting op maandag 25 november een besluit over Bijl zijn tijdelijke aanstelling. Bij groen licht, zal Bijl 13 januari 2020 beginnen. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!