Nieuws

Leerlingen Arnhems Montessori College leren 'mensenhandel' herkennen

De start van het project 'mensenhandel'.
Criminele uitbuiting, waarbij je gedwongen wordt tot strafbaar gedrag. Bijvoorbeeld door als drugskoerier te werken of seksuele handelingen te verrichten. Het is een reële dreiging waar met name kwetsbare jongeren slachtoffer van kunnen worden. Daarom start het Arnhemse Montessori College een project. © gemeente Arnhem
ARNHEM - Criminele uitbuiting, waarbij je gedwongen wordt tot strafbaar gedrag. Bijvoorbeeld door als drugskoerier te werken of seksuele handelingen te verrichten. Het is een reële dreiging waar met name kwetsbare jongeren slachtoffer van kunnen worden. Daarom start het Arnhemse Montessori College een project.
door Huibert Veth
Scholieren uit twee vmbo-klassen gaan zich verdiepen in het onderwerp 'mensenhandel', waar deze vorm van criminaliteit onder valt. Op een speciaal daarvoor gemaakt Instagram-account plaatsen zij video's of fotoseries. Donderdagmiddag was de start, verzorgd door Moviera. Deze organisatie is gespecialiseerd in dit thema.

Hacker

Daders benaderen hun slachtoffers vaak via internet. Daar zoeken zij manieren om hen onder druk te zetten, bijvoorbeeld door te dreigen met geweld of het openbaar maken van kwetsbare informatie.
Het project zal daarom half december worden afgesloten door een hacker, die uitlegt hoe dat werkt.

'Maakt levens kapot'

Burgemeester Ahmed Marcouch sprak de kinderen toe via een videoboodschap. Mensenhandel maakt levens volgens hem kapot. 'Jongeren zijn extra kwetsbaar voor deze vorm van uitbuiting. Daarom is het zo belangrijk dat leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren van criminele uitbuiting. Het herkennen van mensenhandel is de eerste stap in het voorkomen van slachtoffers.'
Bekijk hier de videoboodschap van burgemeester Ahmed Marcouch:
Burgemeester Ahmed Marcouch over het project 'mensenhandel'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!