Nieuws

B&W Wageningen wil vuurwerkvrije zones

Torckpark eerste vuurwerkvrije zone?
Als het aan B & W van Wageningen ligt mag er op 31 december geen vuurwerk worden afgestoken in het gebied rond het Torckpark, inclusief het Torckpark zelf. Dit betekent dat er geen vuurwerk mag zijn bij de stadsboerderij aan het Spijk, rond Torckdael en rond het Bassecour. Het College van Burgemeester en Wethouders doet de gemeenteraad als proef dit voorstel om te komen tot een vuurwerkvrije zone in dit aangegeven gebied. © RTV Rijnstreek
WAGENINGEN - Als het aan B & W van Wageningen ligt mag er op 31 december geen vuurwerk worden afgestoken in het gebied rond het Torckpark, inclusief het Torckpark zelf. Dit betekent dat er geen vuurwerk mag zijn bij de stadsboerderij aan het Spijk, rond Torckdael en rond het Bassecour. Het College van Burgemeester en Wethouders doet de gemeenteraad als proef dit voorstel om te komen tot een vuurwerkvrije zone in dit aangegeven gebied.
Burgemeester Geert van Rumund licht toe: "Ik ben geschrokken van het aantal meldingen van overlast van de laatste keer. Daar ging het om harde knallen en overlast voor huisdieren. Het is steeds meer een landelijke trend om hier naar te kijken. Binnenkort neemt de raad hier een besluit over". Vanwege het feit, dat er capaciteitsproblemen met de veiligheidsmensen waren, is dit idee wat laat op gang gekomen, aldus de burgemeester. Het College stelt voor om met één gebied te beginnen. Van Rumund: "Dat is goed uit te leggen. Zie het als een soort pilot. Ja, we hebben erg veel klachten gehad. We hebben het besproken met de stadsboerderij en met Torckdael, daar heeft men wel interesse in zo'n verbod". Mocht de gemeenteraad ermee instemmen, dan is de kans groot dat er in de toekomst meer vuurwerkvrije zones aangewezen zullen worden. Overtreders van het vuurwerkverbod lopen tegen een boete van 100 euro op. Verbodsborden gaan de zone markeren. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de aanwijzingsbevoegdheid van mogelijk nieuwe vuurwerkvrije zones.