Nieuws

Wageningen wil vuurwerkvrije zones na klachten over 'te harde knallen'

Het gemeentebestuur van Wageningen wil vuurwerkvrije zones instellen. Komende jaarwisseling moet het stil blijven rondom de Wageningse stadsboerderij en verpleeghuis Torckdeal, vindt de burgemeester Geert van Rumund. © ANP
WAGENINGEN - Het gemeentebestuur van Wageningen wil vuurwerkvrije zones instellen. Komende jaarwisseling moet het stil blijven rondom de Wageningse stadsboerderij en verpleeghuis Torckdeal, vindt de burgemeester Geert van Rumund.
'Vorig jaar kwamen er veel klachten binnen over te harde knallen', zegt Van Rumund. Vooral dieren en kwetsbare ouderen hebben er volgens hem last van. Met een vuurwerkvrije zone voor en rondom het Torckpark wil het gemeentebestuur de knaloverlast voor hen voorkomen.
Het gaat om een pilot, mogelijk komen er op den duur meer vuurwerkvrije zones in de stad. Maar voor het zover is, moet de gemeenteraad eerst besluiten of ze überhaupt vuurwerkvrije zones wil. Aanstaande maandag staat het onderwerp op de politieke agenda. 

Handhaving niet te garanderen

Het gemeentebestuur hoopt op begrip en medewerking van omwonenden als er bij hen een vuurwerkvrije zone komt. 'Handhaving is niet te garanderen', zegt de burgemeester.
'Het zal zeker nog twee tot drie weken duren voordat hier het definitieve besluit over gevallen is. Dan is het al zo dicht bij oud en nieuw dat het regelen van extra inzet haast niet meer mogelijk lijkt.' Voor dit jaar is het vooral een appel op mensen dat ze rekening met elkaar moeten houden, besluit hij. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!