Nieuws

Drie aanhoudingen na wilde achtervolging in Barneveld

De politie heeft dinsdagavond laat drie mannen aangehouden na een achtervolging in Barneveld. © Facebook politie Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk
BARNEVELD - De politie heeft dinsdagavond laat drie mannen aangehouden na een achtervolging in Barneveld.
Agenten zien het trio rijden op de A1 bij Barneveld en krijgen de melding dat de auto mogelijk wordt gebruikt door auto-inbrekers. 'Maar zij zien ons ook, en nemen halsoverkop nog net de afrit naar de A30', schrijft de politie op Facebook.

Laptop uit de auto gegooid

Ook op de A30 rijdt echter een politieauto. Het drietal negeert een stopteken en even later wordt een laptop uit de auto gegooid. 'De blauwe zwaailampen en sirene gaat aan. Maar de auto gaat met onverminderde snelheid door', aldus de politie.
Wat volgt is een achtervolging in de bebouwde kom, waar de auto 48 kilometer per uur te hard rijdt. 'En dan opeens zonder waarschuwing: vol in de remmen tot stilstand. Twee mannen springen uit de auto en beginnen te rennen.'

Rijbewijs ingevorderd

De politie ziet hoe de derde man van de bestuurders- naar de bijrijderstoel klimt en houdt hem aan. Drie agenten rennen achter de andere verdachten aan en weten een van de vluchters al snel in de kraag te vatten. De laatste verstopt zich bij een bedrijf en wordt ook aangehouden.
De laptop bleek gestolen bij een auto-inbraak in Deventer. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd op verdenking van meerdere snelheidsovertredingen, gevaarlijk rijgedrag en negeren stopteken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!