Nieuws

Lerarenprotest levert niks op: structureel extra geld zit er niet in

De manifestatie in Arnhem.
Ondanks het landelijke lerarenprotest hoeft het onderwijs niet te rekenen op nog meer geld van het Rijk. Het kabinet houdt vast aan een eenmalige extra investering van 460 miljoen euro. Dat bleek tijdens het Tweede Kamerdebat over de onderwijsbegroting.
ARNHEM - Ondanks het landelijke lerarenprotest hoeft het onderwijs niet te rekenen op nog meer geld van het Rijk. Het kabinet houdt vast aan een eenmalige extra investering van 460 miljoen euro. Dat bleek tijdens het Tweede Kamerdebat over de onderwijsbegroting.
Tijdens het debat in Den Haag zat de publieke tribune woensdag vol met leraren en schoolbestuurders. Die zijn ontevreden omdat ze structureel meer geld willen voor het onderwijs.
De coalitie erkent dat met de eenmalige bijdrage niet alle problemen opgelost kunnen worden, maar vindt ook dat er al veel is gedaan voor het onderwijs. 'Met incidenteel geld kun je ook problemen oplossen', zegt VVD-Kamerlid Pieter Heerema tegen de NOS. 'Wij denken dat we de goede richting opgaan, wij zien positieve ontwikkelingen.' 

'Serieus geld'

CDA-Kamerlid Michel Rog benadrukt dat het kabinet een 'eerste stap' heeft gezet om het lerarentekort op te lossen. 'Dit kabinet komt met investeringen over de brug, terwijl er jarenlang sprake is geweest van stilstand.' En Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie voegt daaraan toe: 'Het is serieus geld', verwijzend naar de beloofde 460 miljoen euro.
Minister Arie Slob had eerder op de dag al duidelijk gemaakt dat een structureel bedrag voor het onderwijs er vooralsnog niet inzit.
Door het hele land voerden leraren woensdag actie, waaronder in Arnhem waar een grote manifestatie was bij het provinciehuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!