Nieuws

Radio Gelderland met de presentatoren van vroeger: de hoogtepunten

Frank en Lieselot Meelker sloten de dag af.
Het was woensdag ouderwets gezellig op Radio Gelderland. Oud-presentatoren van de omroep waren de hele dag te gast in de studio en deden volop mee aan de uitzending. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was woensdag ouderwets gezellig op Radio Gelderland. Oud-presentatoren van de omroep waren de hele dag te gast in de studio en deden volop mee aan de uitzending.
Het begon 's ochtends al om 06.00 uur. Corine van Dijk was te gast bij Nieke Hoitink; de twee ochtendvrouwen gaven de ochtend kleur. Corine vertelde wie haar grote helden van de radio zijn:
De tekst gaat verder onder de video:
Corine vertelt over haar grote voorbeelden en leermeesters
Om 08.00 uur kwam daar Bert Kranenbarg bij. En toen bleek dat Radio Gelderland een soort Cupido is. Bert en Corine hebben er allebei hun grote liefde gevonden:
De tekst gaat verder onder de video:
Je grote liefde vind je bij Radio Gelderland
Bij Rob Kleijs waren Peter van den Hout en Marjan Thurlings de co-hosts. Uit de vele verhalen bleek wel dat Marjan haar aandacht er niet altijd bij kon houden als er iemand geïnterviewd werd. En als Peter en Marjan samen Dubbeluur deden, deed Peter het meeste werk:
De tekst gaat verder onder de video:
Wie werkte harder... Peter of Marjan?
Waar tegenwoordig de postpakketten dagelijks in de straat worden bezorgd, was dat vroeger wel anders. Arie Ribbers speelde zelf voor postbode. Als hij op de radio een prijs had uitgereikt, ging hij hoogstpersoonlijk bij de winnaar langs om de prijs af te geven:
De tekst gaat verder onder de video:
Arie was behalve presentator ook pakketbezorger
De tekst gaat verder onder de video:
Veel luisteraars genieten met volle teugen van de uitzending met oud-presentatoren. Henk Mouwe had een vrachtwagenchauffeur aan de telefoon die al sinds vanochtend vroeg luistert en bijna niet meer aan werken toekomt:
Henk belt met een vrachtwagenchauffeur die al sinds vanochtend luistert
De tekst gaat verder onder de video:
Lieselot Meelker was te gast bij Frank. Zij sprak met een man voor wie het morgen precies 25 jaar geleden is dat hij een nieuwe nier kreeg. Hij is zijn anonieme donor nog altijd dankbaar, zei hij in een emotioneel gesprek:
Radio Gelderland met de presentatoren van vroeger: de hoogtepunten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!