Nieuws

Doetinchem koopt watergang in natuurgebied De Zumpe

Doetinchem neemt een sloot in natuurgebied De Zumpe over van het Waterschap Rijn en IJssel. De gemeente betaalt een ‘symbolisch bedrag’ van rond de 4000 euro voor de watergang. © REGIO8 (archief
DOETINCHEM - Doetinchem neemt een sloot in natuurgebied De Zumpe over van het Waterschap Rijn en IJssel. De gemeente betaalt een ‘symbolisch bedrag’ van rond de 4000 euro voor de watergang.
'Na de aankoop van de watergang zal deze gedempt worden', zo laat de gemeente weten over de sloot nabij de Vossenstraat. 'Hierdoor zal het water terugvloeien in het gebied wat ten goede komt aan de natuur en zal worden opgenomen als natuurterrein.' De aankoop maakt onderdeel uit van het inrichtingsplan voor De Zumpe. Ook de voormalige voetbalvelden van SVDW worden bij het gebied getrokken.
Het aankoopbedrag bedraagt 1 euro per vierkante meter. De gemeente geeft aan dat dit een symbolisch bedrag is, waarmee het waterschap aangeeft een bijdrage te doen aan de natuurontwikkeling. De gemeente verwacht in december te starten met werkzaamheden aan het natuurgebied, hoewel de vergunningsaanvraag door de stikstofproblematiek nog niet wordt opgepakt.