Nieuws

Kinderen zetten leraren in het zonnetje tijdens staking

In het hele land zijn leraren aan het staken, maar waarom zouden kinderen hieronder moeten lijden? Staken is nodig. Leraren in het basisonderwijs voelen immense werkdruk en worden in ratio tot het werk dat zij verrichten onderbetaald. Vandaag hebben 4200 scholen de deuren gesloten. Het kan ook anders, zo laat bassischool ’T Schrijvertje zien. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - In het hele land zijn leraren aan het staken, maar waarom zouden kinderen hieronder moeten lijden? Staken is nodig. Leraren in het basisonderwijs voelen immense werkdruk en worden in ratio tot het werk dat zij verrichten onderbetaald. Vandaag hebben 4200 scholen de deuren gesloten. Het kan ook anders, zo laat bassischool ’T Schrijvertje zien.
De kinderen van basisschool ’T Schrijvertje moesten vanmorgen toch gewoon hun ‘bammetjes’ smeren. De school heeft besloten om niet aan de staking mee te doen, maar op een andere manier gehoor te geven aan de problemen in het basisonderwijs. In plaats van de deuren te sluiten; zetten zij de leraren in het zonnetje. Zo laten zij zien dat leraren in het basisonderwijs wél topprioriteiten zijn. ‘Wij vinden dat het basisonderwijs alle egards verdient en recht heeft op een VIP-behandeling’, laat schooldirecteur Erik Jan Aalbers weten. 
De school heeft daarom een heuse kelner van een vijfsterrenhotel uitgenodigd om de leraren te voorzien van heerlijke kopjes koffie en een gebakje. Waar vandaag 10.000 leraren stonden te demonstreren op ‘De Dam’ in Amsterdam, geeft ’t Schrijvertje op deze manier vorm aan de actie.