Nieuws

Matavz gepasseerd bij Vitesse, Lelieveld in basis

ARNHEM - Leonid Slutskiy grijpt in bij Vitesse. Tim Matavz wordt gepasseerd voor het thuisduel van vrijdag tegen FC Groningen. Jay-Roy Grot is nu één van de spitsen.
door Richard van der Made
Matavz sukkelt al geruime tijd met zijn vorm en maakte ook vorige week tegen FC Emmen een zwakke indruk. Tijdens de training van woensdag en donderdag stond Matavz niet in de beoogde basisopstelling. De laatste keer dat de Sloveen scoorde was op 5 oktober tegen FC Utrecht.  

Foor ontbreekt

Het spitsenduo wordt tegen middenmoter Groningen gevormd door de twee huurlingen Nouha Dicko en Jay-Roy Grot. Grot krijgt de voorkeur boven echte spitsen als Thomas Buitink en Oussama Darfalou die net als Matavz op de bank beginnen. 

Bero fit

Bryan Linssen (links) en Eli Dasa (rechts) spelen vrijdag vanaf de flanken. Daardoor komt er weer een plekje vrij voor Julian Lelieveld op rechtsback, die onlangs ook al in de beker een basisplek had en zondag tegen FC Emmen (2-1 nederlaag) inviel. Matus Bero is fit bevonden en trainde donderdag weer mee. Navarone Foor kampt met een liesblessure en is er niet bij tegen Groningen. Hij trainde ook niet mee.

Reactie

Vitesse staat op dit moment vijfde, FC Groningen negende. Het verschil is zes punten. Zondag stelde Vitesse hevig teleur in de uitwedstrijd tegen FC Emmen na een belabberde eerste helft. De ploeg van Slutskiy ging op de Oude Meerdijk met 2-1 onderuit. De week ervoor verloren de Arnhemmers thuis met 2-0 van ADO Den Haag. 
'Het team zal moeten reageren', liet trainer Slutskiy weten. 'Tegen Groningen moeten we laten zien dat het een incident was tegen Emmen. Als je de vorige wedstrijd verliest, komt er altijd meer druk op te staan en weet je nog meer dat je de volgende keer wel moet winnen.'
Opstelling: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Dasa, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko en Grot
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!