Nieuws

'Arnhem heeft niet genoeg openbare toiletten'

Er moeten meer openbare toiletten komen in Arnhem. Dat vindt het CDA. Volgens de partij heeft één op de acht inwoners last van darmklachten. 'Die moeten ook kunnen winkelen', zegt raadslid Jan Hutten. © Flickr
ARNHEM - Er moeten meer openbare toiletten komen in Arnhem. Dat vindt het CDA. Volgens de partij heeft één op de acht inwoners last van darmklachten. 'Die moeten ook kunnen winkelen', zegt raadslid Jan Hutten.
door Huibert Veth
Volgens Hutten is het belangrijk dat mensen met darmklachten mee kunnen doen en mobiel zijn. 'Voor de dagelijkse boodschappen, maar ook tegen eenzaamheid.'
Er zijn al verschillende Arnhemse ondernemers die met een sticker aangeven dat mensen gratis van hun toilet gebruik mogen maken. Ook is er een app waarmee je de dichtstbijzijnde toiletten kunt vinden.

Elke 500 meter een toilet

Maar dat is niet genoeg, meent het CDA. De christendemocraten willen dat het stadsbestuur uitzoekt waar er behoefte is aan meer openbare toiletten. Met als richtlijn dat er in winkelcentra en drukke voetgangersgebieden elke 500 meter een mogelijkheid tot een toiletbezoek is.
Het aanleggen van een openbaar toilet kost tussen de 70.000 euro en 200.000 euro. De komende weken zal de gemeenteraad beslissen over het voorstel.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!