Nieuws

Parkeren voor een euro in Arnhem? 'Mensen voelen zich echt genaaid'

De Arnhemse parkeertarieven moeten omlaag. Dat vindt DENK Verenigd Arnhem. De partij wil de mogelijkheden onderzoeken om voor een euro per uur te parkeren in de binnenstad. 'Mensen voelen zich echt genaaid omdat alles duurder wordt', zegt fractievoorzitter Talip Aydemir. © Wikipedia
ARNHEM - De Arnhemse parkeertarieven moeten omlaag. Dat vindt DENK Verenigd Arnhem. De partij wil de mogelijkheden onderzoeken om voor een euro per uur te parkeren in de binnenstad. 'Mensen voelen zich echt genaaid omdat alles duurder wordt', zegt fractievoorzitter Talip Aydemir.
door Huibert Veth
Dat moet gelden voor bijvoorbeeld de eerste twee uur in parkeergarages, oftewel 'shop and ride'. 'Maar wat mij betreft geldt dat ook voor straatparkeren', vertelt Aydemir. Daarmee wil hij mensen stimuleren om de binnenstad te bezoeken. Dat is volgens hem belangrijk voor de consument en de ondernemer. 'Zonder traffic geen sales.'
Nu kost parkeren in het centrum van de Rijnstad vaak tussen de 2,50 euro en 3 euro per uur. Aydemir wil dat het stadsbestuur de kosten en baten van de tariefverlaging uitzoekt en met verschillende alternatieven komt. Dan kan de raad een keuze maken.
De komende weken zal er gestemd worden over het voorstel.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!