Nieuws

'Eilandje van geluk' heeft opnieuw pech

NIJMEGEN - Een half jaar geleden sloeg het noodlot al toe, door slecht weer. Maar nu is het kunstproject 'Eilandje van Geluk' aan de noordzijde van de Spiegelwaal bij de spoorbrug in Lent, Nijmegen-Noord, alweer kapot.
Kunstenaar Leonard van Munster zit in Amsterdam en kan de beschadiging niet met eigen ogen zien. Maar wanneer hij een fotootje van het beschadigde kunstwerk via social media van de verslaggever krijgt, schrikt hij. 
'Ai, dat moet snel gerepareerd worden. Een half jaar geleden werd ik door de postbode gewaarschuwd.' Hij weet niet of het dit keer door harde wind komt. 'Ik ga in ieder geval een datum plannen en materiaal bestellen.' 

Verzet

Het kunstwerkje, een replica van boerderijtjes die van oudsher in het gebied voorkomen, is twee jaar geleden gemaakt door Leonard als symbool van verzet van bewoners destijds tegen de nieuwbouwplannen en de aanleg van de nevengeul.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!