Nieuws

Aardgasvrij raadhuis Ede bespaart tonnen CO2

Wethouder Lex Hoefsloot en directeur van Warmtebedrijf Ede Valentijn Kleijnen bij de uitbreiding van het warmtenet op het Raadhuisplein.
Het raadhuis van Ede wordt de komende tijd aangesloten op het lokale warmtenet. Het gebouw gaat daarmee officieel van het aardgas af. 'Hierdoor bespaart het raadhuis jaarlijks direct 243 ton CO2-uitstoot', staat in een persbericht van de gemeente. © gemeente Ede
EDE - Het raadhuis van Ede wordt de komende tijd aangesloten op het lokale warmtenet. Het gebouw gaat daarmee officieel van het aardgas af. 'Hierdoor bespaart het raadhuis jaarlijks direct 243 ton CO2-uitstoot', staat in een persbericht van de gemeente.
De gemeente wil een voortrekkersrol vervullen. 'Uiteindelijk moeten alle woonhuizen en panden van het aardgas af', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks).
‘Door het benutten van zowel biowarmte, restwarmte, zonnewarmte als aardwarmte, maken we Ede fossielvrij’, zegt Valentijn Kleijnen, directeur van Warmtebedrijf Ede. In 2020 zullen naar verwachting 20.000 aansluitingen op het Edese warmtenet zijn. 
Het Raadhuis heeft al zonnepanelen op het dak en in de kantine wordt elektrisch gekookt. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!