Nieuws

Doorwerth zit er weer warmpjes bij, bijna iedereen heeft gas

Bijna alle inwoners van Doorwerth hebben het inmiddels weer warm. Netbeheerder Liander heeft de storing door een vervuilde gasleiding sneller dan verwacht verholpen. © Omroep Gelderland
DOORWERTH - Bijna alle inwoners van Doorwerth hebben het inmiddels weer warm. Netbeheerder Liander heeft de storing door een vervuilde gasleiding sneller dan verwacht verholpen.
In Doorwerth zaten sinds zondagavond 64 huishoudens zonder gas vanwege een vervuilde gasleiding. De verwachting was dat de storing enkele dagen zou duren, maar volgens Liander is die dinsdagmiddag al zo goed als opgelost. De netbeheerder is bezig met de opruimwerkzaamheden.
Maandag waren 44 huishoudens al op het gas aangesloten. De overige 20 woningen kregen een elektrische straalkachel thuis, omdat de CV-ketel het niet deed.
Dinsdagmiddag is één woning nog niet aangesloten, omdat de bewoner niet thuis was. 'We moeten overal naar binnen om te controleren of er bijvoorbeeld geen water in de leiding zit', zegt een woordvoerder.
Bekijk de beelden:
Doorwerth zit er weer warmpjes bij, bijna iedereen heeft gas
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!