Instellingen

Brand bij houtbedrijf Klarenbeek geblust

De brandweer heeft de brand die in een loods van een houtbedrijf in Klarenbeek (gemeente Voorst) heeft gewoed geblust. De bestrijding van de brand was volgens een woordvoerder van de brandweer lastig omdat bij het blussen een stofexplosie kon ontstaan. © Persbureau Heitink

KLARENBEEK - De brandweer heeft de brand die in een loods van een houtbedrijf in Klarenbeek (gemeente Voorst) heeft gewoed geblust. De bestrijding van de brand was volgens een woordvoerder van de brandweer lastig omdat bij het blussen een stofexplosie kon ontstaan.

Het houtbedrijf is gevestigd aan de Kopermolenweg. De brandweer was met vier blusvoertuigen en materieel voor de waterwinning ter plaatse.

De brand woedde in een 'grote stofzuiger' die houtafval opzuigt en naar een centrale plek verplaatst. Volgens de brandweervoorlichter is de installatie langzaam uit elkaar gehaald terwijl er werd verneveld.

De veiligheidsregio raadde omwonenden in een NL-Alert aan ramen en deuren gesloten te houden, maar dat advies werd snel worden ingetrokken omdat er vrijwel geen rook was. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!