Nieuws

Deel van Doorwerth zonder gas door vervuilde leiding

In Doorwerth zitten 64 huishoudens al sinds zondagavond zonder gas. De verwachting was dat de storing nog enkele dagen zou duren, maar de reparaties gaan voorspoedig. Twintig huishoudens kunnen maandagmiddag weer worden aangesloten. Voor de overige huishoudens verstrekt netbeheerder Liander straalkachels en kan er elders worden gedoucht. © Omroep Gelderland
DOORWERTH - In Doorwerth zitten 64 huishoudens al sinds zondagavond zonder gas. De verwachting was dat de storing nog enkele dagen zou duren, maar de reparaties gaan voorspoedig. Twintig huishoudens kunnen maandagmiddag weer worden aangesloten. Voor de overige huishoudens verstrekt netbeheerder Liander straalkachels en kan er elders worden gedoucht.
Door een breuk in de waterleiding raakte zondagavond ook de gasleiding beschadigd, waardoor er blubber naar binnen stroomde. De kapotte waterleiding is inmiddels hersteld, maar met de gasleiding is Liander nog wel even zoet. Toch gaat de reparatie voorspoedig. Doordat het gebied op een hoog punt ligt, stroomt het water vanzelf naar één punt.

Omvangrijke klus

'Monteurs zijn al sinds gisteravond bezig. Het lek in de hoofdgasleiding is inmiddels gedicht, maar de leiding moet ook nog worden schoongemaakt. We moeten daarvoor op een aantal plekken graven', legt woordvoerder Jelle Wils uit. De getroffen woningen liggen aan de Beethovenlaan, Dalweg, Jagerslaan, Wildlaan en de Kasteelweg.
Tekst gaat verder onder de video.
Deel van Doorwerth zonder gas door vervuilde leiding
Volgens Wils is het een omvangrijke klus om alle huizen weer van gas te voorzien. 'Monteurs werken in ploegendiensten om de vervuilde leiding zo snel mogelijk schoon te krijgen, maar de verwachting is dat dat nog wel een paar dagen kan duren. Want als de boel hersteld is, moeten we ook nog langs alle huizen om controles uit te voeren.'

Straalkachels

In opdracht van de gemeente verstrekt Liander straalkachels aan de getroffen bewoners die daar behoefte aan hebben. Want als er geen gas is, werkt ook de cv-ketel niet. Voor een warme douche kunnen de gedupeerden vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur terecht in de gymzaal aan de Mozartlaan. 
Dinsdag kan er tussen 7.00 en 8.00 uur en tussen 20.00 en 21.00 uur worden gedoucht in de sporthal aan de Dalweg.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!