Nieuws

Blinden lopen voor kampioenschap tijdens Zevenheuvelenloop

Blinden en slechtzienden kunnen volgende week zondag voor het eerst deelnemen aan de NK Running Blind tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Hardlopers met een visuele beperking kunnen met een buddy deelnemen aan de wedstrijd. © ANP
NIJMEGEN - Blinden en slechtzienden kunnen volgende week zondag voor het eerst deelnemen aan de NK Running Blind tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Hardlopers met een visuele beperking kunnen met een buddy deelnemen aan de wedstrijd.
De atleten en hun buddy’s starten zondag 17 november vanuit een speciaal vak. Het eerste duo dat na vijftien kilometer de finish passeert, is de winnaar. De hardlopers ontvangen na afloop allebei een medaille.
De organisatie past ook de namenwand aan. Alle lopers worden dit jaar ook in braille weergegeven.

Hardlopen is voor iedereen

‘Hardlopen is voor iedereen’, zegt voorzitter Eric van der Burg van de Atletiekunie. ‘We zijn blij dat we met deze samenwerkende partijen hardlopen voor mensen met een visuele beperking extra onder de aandacht kunnen brengen.'
Er hebben zich op dit moment 23 duo's ingeschreven. Atleten met een visuele beperking en potentiële buddy’s met interesse in het kampioenschap tijdens de Zevenheuvelenloop kunnen zich aanmelden via internet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!