Nieuws

Buurthuis in Arnhem slecht toegankelijk voor mindervaliden

Buurthuis 't Huukske in de Arnhemse wijk Lombok is slecht toegankelijk voor mindervaliden. Het gebouw dat ruim honderd jaar oud is, heeft veel drempels en géén mindervalidentoilet. Maar de problemen beginnen al buiten. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Buurthuis 't Huukske in de Arnhemse wijk Lombok is slecht toegankelijk voor mindervaliden. Het gebouw dat ruim honderd jaar oud is, heeft veel drempels en géén mindervalidentoilet. Maar de problemen beginnen al buiten.
In het Omroep Gelderland-programma Dorpshuis Van Het Jaar bezoekt Jan Troost de dorpshuizen om ze in zijn rolstoel te testen op toegankelijkheid. Zijn bezoek aan 't Huukske in Arnhem begint slecht: hij komt de stoep al niet op.
De tekst gaat verder onder de video.
Buurthuis in Arnhem slecht toegankelijk voor mindervaliden - Dorpshuis Van Het Jaar
'De gemeente is hier volgens mij vergeten de straat te verbeteren', zegt Troost. 'De gemeente moet zich schamen voor hoe ze de stoep aanleggen.' De drempel bij de voordeur is ook al hoog, maar met wat hulp komt hij binnen.
De drempels binnen zijn prima, concludeert Troost met zijn meetlint. 'Twee centimeter is het. Dat mag, dat is de norm'. Op de toiletten is er ook een uitdaging, die zijn slecht toegankelijk.
De eindconclusie van Troost blijft nog even geheim. Die komt tijdens de finale.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!