Nieuws

Gelderse vrouw (74) gedood bij overval in Zuid-Afrika

De woning in Marloth Park.
De Nederlandse vrouw die woensdag is omgekomen in Zuid-Afrika was 74 jaar en komt uit Gelderland. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. © ANP
MARLOTH PARK - De Nederlandse vrouw die woensdag is omgekomen in Zuid-Afrika was 74 jaar en komt uit Gelderland. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.
Volgens Zuid-Afrikaanse media werd de vrouw samen met een Belgische man gedood in een huis in de vakantieplaats Marloth Park, vlakbij het wereldberoemde Krugerpark. Verscheidene mannen zouden volgens de politie het huis hebben belaagd en waardevolle spullen hebben gestolen. De slachtoffers werden vastgebonden en zijn later allebei gestikt.
Twee andere mensen, die de vrouw en dochter van de Belgische man zouden zijn, konden ontkomen. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
Donderdag was er nog sprake van twee Nederlandse slachtoffers, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken kan alleen de dood van de 74-jarige vrouw bevestigen.
Uit welke plaats in Gelderland ze komt is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!