Nieuws

Belastingdienst vangt 50.000 euro bij grote politiecontrole A1

Bij een grote controle op de snelweg A1 bij Apeldoorn schreef de politie donderdag 34 boetes uit voor onder meer rijden zonder rijbewijs, een verlopen APK en snelheidsovertredingen. De Belastingdienst inde bovendien 50.000 euro aan achterstallige betalingen. Ook in Arnhem was een grote controle. © Rens Hulman/News United
APELDOORN - Bij een grote controle op de snelweg A1 bij Apeldoorn schreef de politie donderdag 34 boetes uit voor onder meer rijden zonder rijbewijs, een verlopen APK en snelheidsovertredingen. De Belastingdienst inde bovendien 50.000 euro aan achterstallige betalingen. Ook in Arnhem was een grote controle.
Bij de actie waren naast de politie en de Belastingdienst ook de Dienst Wegverkeer (RDW), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Marechaussee betrokken. Voertuigen werden gescand op hun kenteken. Bij herkenning werden zij naar de controleplaats begeleid.
Op vijftien voertuigen is beslag gelegd, aldus een fotocorrespondent. Als de eigenaren hun schuld niet betalen, wordt deze ingenomen. Negen voertuigen zijn direct ingenomen en afgevoerd.
Een persoon reed 55 kilometer per uur te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. Drie personen werden bestraft voor rijden onder invloed van drugs.

Controle in Arnhem

Ook in de Arnhemse wijk Presikhaaf was donderdag een grote controle. De politie hield daar twee personen aan voor bezit van hard- en softdrugs. Eén persoon werd opgepakt voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitskaart. Daarnaast schreven agenten 37 bekeuringen uit voor diverse overtredingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!