Nieuws

TERUGKIJKEN | Zombies strompelen door centrum van Arnhem

Zombiewalk Arnhem.
Het was een raar gezicht voor mensen die op koopavond even gingen winkelen in Arnhem. In het centrum liepen donderdagavond tientallen zombies. Omroep Gelderland was er live bij. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was een raar gezicht voor mensen die op koopavond even gingen winkelen in Arnhem. In het centrum liepen donderdagavond tientallen zombies. Omroep Gelderland was er live bij.
Het is inmiddels een traditie rond Halloween in de binnenstad van Arnhem: de Zombiewalk, waarbij doden tot leven komen.

Strompelen door de straten

De wandeling begon bij het Arnhemse poppodium Willemeen, waar de deelnemers zich van te voren kunnen omkleden en schminken. Rond 19.00 uur vertrok de stoet, waarna de zombies door de winkelstraten strompelden.
Omroep Gelderland registreerde de tocht met een camera. Bekijk hier hoe de zombies het winkelend publiek de stuipen op het lijf jagen:

Regels voor zombies

Aan de zombies was wel gevraagd of ze zich aan verschillende regels wilden houden. Zo mochten ze geen omstanders aanvallen, en geen politieke uitingen verkondigen.
Ook moesten de zombies strompelen zoals 'echte' zombies dat doen en mochten ze geen nepwapens meenemen.
De Zombiewalk is een sponsorloop, waarbij deelnemers door het doneren van dierenvoer een goed doel steunen: Dierenasiel Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!