Nieuws

Wijkbewoners zijn pendelbus zat; gedeputeerde 'verrast' tijdens vergadering

ARNHEM - Bewoners van de Nijmeegse wijk Aldenhof hebben woensdag in het provinciehuis in Arnhem een onverwacht bezoek gebracht aan gedeputeerde Jan van der Meer. De bewoners zijn het zat dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van hun buslijn.
De bewoners zijn boos, omdat de buslijn twee jaar geleden is opgeheven en is overgegaan in een pendelbus. De pendelbus zit volgens hen vaak vol en dus blijven er vaak mensen achter bij de halte. Een ritje naar het centrum kost al snel een half uur extra reistijd. Volgens de actiegroep komen oudere mensen hierdoor de wijk niet meer uit.
Bekijk de reportage (tekst gaat daaronder verder):
Bewoners zijn huidige buslijn zat; gedeputeerde onaangenaam verrast
Met een nep-ooievaar, beschuit met brengmuisjes en protestborden voerden de bewoners actie, om naar eigen zeggen 'een verlossing te krijgen voor de ontsluiting van Aldenholf'. De bewoners verzetten zich al twee jaar tegen de huidige dienstregeling. 

Nog geen duidelijkheid

De provincie en vervoerder Breng zijn bezig met een plan en geven hier binnenkort meer duidelijkheid over. Voor de bewoners duurde dit te lang en daarom werd er besloten om gedeputeerde Jan van der Meer - die het openbaar vervoer in zijn portefeuille heeft - een verrassingsbezoek te brengen.
Veel werd hen echter niet duidelijk, behalve dat de nieuwe dienstregeling niet al per 15 december ingaat. 
De groep viel amper vijf minuten voor de vergadering de zaal binnen. Gedeputeerde Jan van der Meer was zichtbaar verrast door de actievoerende burgers en moest hen antwoorden schuldig blijven.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!