Instellingen

Actiegroep: stop verondieping Kleiput Winterswijk

De Actiegroep Behoud Kleiput Winterswijk begrijpt niet dat de verondieping van de kleiput nog steeds doorgaat nu er zoveel te doen is rondom de PFAS-problematiek. De actiegroep roept de gemeente Winterswijk en waterschap Rijn en IJssel op de verondieping stil te leggen. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De Actiegroep Behoud Kleiput Winterswijk begrijpt niet dat de verondieping van de kleiput nog steeds doorgaat nu er zoveel te doen is rondom de PFAS-problematiek. De actiegroep roept de gemeente Winterswijk en waterschap Rijn en IJssel op de verondieping stil te leggen.
'Overal in het land liggen natuurontwikkelingsprojecten stil vanwege de mogelijke aanwezigheid van PFAS-stoffen, maar de herinrichting van de kleiput aan de Driemarkweg in Winterswijk gaat gewoon door', schrijft de actiegroep.
'Op vele gronddepots ligt het werk nagenoeg stil. Bij het gronddepot van de gemeente Winterswijk aan de Vreehorstweg wordt echter nog ijverig doorgewerkt.' PFAS is een verzamelnaam voor giftige niet-afbreekbare stoffen.
Sinds twee weken vinden er weer werkzaamheden plaats bij de waterplas omdat het broedseizoen voorbij is. In totaal wordt tien jaar aan het project gewerkt. De actiegroep heeft al vaker geprotesteerd tegen de ontwikkeling van de kleiput. Het natuurgebied wordt aantrekkelijker gemaakt voor dieren en daarom verondiept. Dit gebeurt met licht vervuilde grond.  

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!